Mielőtt bemutatnám tevékenységemet, inkább egy kérdést tennék fel:

PRÓBÁLT MÁR DARUT RENDELNI?

Ha igen, akkor Ön is tudja, hogy nem egyszerű feladat. Milyen típust, mekkorát, milyen szereléket kérjek hozzá, ...?

Személyem - daruzási- és emeléstechnikai feladatokat, és azok háttérmunkáját látja el, a helyszíni felméréstől az emelésig:

  • helyszíni felmérések

Helyszíni felmérés során meghatározzuk a munkavégzéshez szükséges erőgép paramétereit, és megismerjük az emelési feladatot. Így határozzuk meg a daru nagyságát. Ez miért fontos? Mert nem rendelünk feleslegesen olyan eszközöket, amelyek vagy nem tudják megoldani a daruzási feladatot, vagy túlságosan "nagyok", ezért költséghatékony.

  • emelési tervek

Nem minden daruzási feladat egyszerű, némely emelés során összetettebb műveletsort hajtunk végre. Előfordulhat, hogy szemrevételezve nehezen meghatározható a megfelelő darutechnika. Ilyen esetekben javasolt emelési tervet készíteni, ami lehet az egyszerűsített, illetve a bonyolultabb változat. az emelési terv átláthatóbbá teszi a műveletsort, segíti a darukezelők és az emelésirányítók munkáját. Ezekben a tervekben a szükséges munkavédelmi- és biztonságtechnikai eszközöket is szerepeltetjük.

  • szakmai irányitó

Ki is az az emelésirányító? ő egy személyben felel a daruzás biztonságáéért és koordinálja az emelési feladatot. Irányításával gördülékenyebbé tehető a munkavégzés.

  • teherkötözési feladatok

A balesetek megelőzése miatt kiemelt fontosságú az emelendő tárgy szakszerű rögzítése. Ugyanilyen fontos a kötöző- és rögzítőeszközök minősége, fizikai átvizsgálása. A megfelelő teherkötözéssel nemcsak biztonságosabbá, hanem gördülékenyebbé is tehetjük a munkavégzést. 


Kérdés esetén keressen bizalommal az elérhetőségeimen: Pártl Károly / +36 20 242 1141 / darusziv@gmail.com